My story

Smukke detaljer skaber den ultimative følelse af hygge og jeg har altid været meget opmærksom på detaljer, hvad end jeg dækker et middags bord til en særlig anledning eller når jeg vil skabe en varm og hjemlig følelse i indretningen af min egen lejlighed. Følelsen af naturligt hør minder mig om særlige stunder med min famile og venner. Jeg værdsætter traditioner og arvestykker(?) der er videregivet gennem generationer, hvilket er grunden til at jeg begyndte at designe tidsløse bolig artikler i hør og herfra blev idéen om Linumø skabt. Min baggrund indenfor socialt entreprenørskab har ført til at skabe en virksomhed med fokus på etik og socialt ansvarlighed, som bidrager til en mere bæredygtig livsstil. Jeg føler mig utrolig heldig og taknemmelig for at leve i en tid hvor fælleskaber af mennesker med disse værdier er i vækst og jeg opfordrer derfor til at vi handler bevidst og ansvarligt. Vi kan alle gøre en forskel – mange bække små gør en stor å!

J.J.

Linumø Copenhagen

Linumø Copenhagen – Elegante, enkle designs, der tilstræber at indfange charmen og følelsen af hør. Traditionelle metoder inden for produktion af hør er forenet med skandinavisk design for at fejre hverdagen og dens glæder. Smukke og naturlige hør tekstiler er nøje udvalgt fra europæiske leverandører for at kunne tilbyde beundringsværdige produkter til både hverdag og helt særlige øjeblikke. Vi er stolte af at skabe håndlavede produkter og af at genoptage traditionelt håndværk og de autentiske værdier som vores produkter repræsentere. Tekstilerne, farverne, kvaliteten og detaljerne er til stede i alle vores produkter. Ydermere er hele projektet båret frem af hjerteblod for at vores produkter i hør kan skabe glæde og hygge i jeres hjem. Linumø stræber for at reducere den miljømæssige påvirkning ved kun at bruge 100% naturlige hørfibre. Vi tror på, at hvis vi skaber og forbruger på en mere miljøbevidst måde, kan vi reducere spild og bidrage til et bæredygtigt miljø. Lad os sammen gøre en positiv forskel for kloden.

Hør

Hør er en af de ældste tekstiler I verden. De naturlige fibre kommer fra hør-planten, også kaldet Linum Usitatissimum, og er nogle af de stærkeste og mest holdbare at lave tekstiler af. De naturlige fibre er allergivenlige og blide og bløde mod huden. At lave stof af hør-planten er en udfordrende og længerevarende proces, da alle tekstiler i hør laves af cellulosefibre, som gror inde i plantens stængel. Normalt skal landmanden så hørfrø på det samme stykke land hvert 6.-7. år for at opnå den bedste og mest bæredygtige dyrkning. De bedste omstændigheder for at gro hør er en fugtig jord og et klima med skift mellem sol og regn. Det er vigtigt at have forberedt jorden så at planten kan gro sine rødder dybt ned i jorden. Hørfrøene sås fra midten af marts til starten af april, men det kan skifte fra år til år afhængigt af vejret. Det er bedst hvis vejret er køligt og tørt, så planten langsomt kan begynde at gro. Få dage efter såningen kan man begynde at se planten og efter ca. 3 måneder vil planten være en meter høj. I juni kan man allerede observere hør-plantens smukke blå blomster. Hør-planten blomstrer kun en dag og tiltrækker derfor massere mennesker, der kommer for at nyde synet af hør-markerne i fuldt flor. Kort tid efter blomstringsperioden får alle planterne frø, som bliver brugt til næste års såning. Hør-planten bliver gul og i slutningen af juli er den klar til at blive plukket. Høstet hør bliver opbevaret på en gård og senere i processen udvindes fibrene fra plantens strå. En maskine fjerner det ødelagte yderste lag af strået. Fibrene bliver redt og opdelt efter længde. Linjefibrene, som er de længste hør-fibre, bliver spundet til garn og i denne proces bliver der taget højde for de fem vigtigste kriterier for garnets kvalitet: styrke, finhed, farve, natur og homogenitet.

Linen Care

Linumø hør er 100% naturligt og føles helt særligt når du rør ved det det. Det er nemt at bevare smukke hør-tekstiler, da det er et delikat, men ikke skrøbeligt materiale. Hør kan vaskes i vaskemaskinen, tørretumbles og behøver ingen strygning!
VASKEANVISNING
Jo flere gange du vasker hør, des blødere bliver det! Vask ved 30-40°C grader med en lille smule mildt vaskemiddel. Vask med lignende farver og vrid ikke stoffet efter vask.
TIL TØRRE
Fjern dine hør-tekstiler fra vaskemaskinen mens de stadig er forholdsvis fugtige for at undgå stivhed. Ryst det fugtige hør-tekstil, udglat det med dine hænder og lad det så tørre (inden- eller udenfor). Du kan også tørretumble dit hør-tekstil på lav eller medium varme. (Bland det dog ikke ikke med andet vasketøj). Når hør-stoffet er tørt vil det igen føles skønt, blødt og med masser af karakter.
STRYGNING
Hør er et materiale der krøller og rynker fordi det er naturligt. Enten elsker du det ellers hader du det. Man behøver ikke stryge hør, det er smukt med sine folder, men hvis du foretrækker det glat og glansfuldt kan du stryge det på medium varme, mens stoffet stadig er fugtigt. Hvid hør kan stryges på begge sider, men vi anbefaler at mørkt hør kun stryges på vrangen.
OPBEVARING
Opbevar dine hør tekstiler køligt, tørt og undgå direkte sollys. Naturligt hør har brug for at ånde, undgå derfor plasticposer til opbevaring (du kan istedet bruge poser af hør). Sørg for at dine høre tekstiler er helt tørre når du opbevare dem, for at undgå at de bliver jordslåede. Det er bedst at rulle dine hør tekstiler istedet for at folde dem.
Pas på mig, så holder jeg for evigt!